Tanácsadás - Ipari, szolgáltatási üzletág

ISO 9001 Minőségirányítási Rendszerek

Az ISO 9001 egy nemzetközileg elismert minőségirányítási szabvány, amely segíti a vállalatokat működésük és irányításuk folyamatos fejlesztésében. Célja egy rugalmas, szabályozott rendszer létrehozása, amely javítja a vállalat hatékonyságát, termékminőségét, erőforrás-gazdálkodását, termelékenységét és a költségvetés hatékonyságát, ezáltal növelve az ügyfél-elégedettséget és erősítve a piaci pozíciót.

 

ISO 9001 A Minőség Útmutatója

Az ISO 9001 minőségirányítási szabvány világszerte elismert keretrendszert biztosít a vállalatoknak, hogy irányításukat és működésüket a folyamatos fejlődés és a magasabb szintű teljesítmény jegyében alakíthassák ki.

Ez a szabvány az átláthatóságot és a hatékonyságot helyezi előtérbe, kiemelve a hatáskörök és felelősségek világos meghatározását, így biztosítva, a munkatársak hatékony munkavégzését és motivációjuk növekedését.

Az ISO 9001 célja, hogy egy olyan rugalmas és mégis szabályozott minőségirányítási rendszert hozzon létre, amely képes alkalmazkodni a piac dinamikus változásaihoz, miközben folyamatosan javítja a vállalati működés minőségét.

Az ISO 9001 univerzális alkalmazhatósága révén minden típusú és méretű szervezet számára elérhető, legyen az egy frissen alapított startup vagy egy globális vállalat.

Mi az ISO 9001 szabvány?

Az ISO 9001 a világ legnépszerűbb minőségirányítási szabványa, az ISO 9000 szabványsorozat központi eleme. Legfrissebb változata az MSZ EN ISO 9001:2015 néven ismert. Ez a szabvány egy minőségirányítási rendszerrel kapcsolatos vezetői követelményeket meghatározó keretrendszer.

Az ISO 9001 egy tanúsítható szabvány és csak azok a cégek kaphatnak ISO 9001 tanúsítványt, akik a szabvány által értelmezett és elvárt követelményeket teljesítik. Ezt az auditálást egy független szervezet végzi, amely megnézi, hogy a cég folyamatai megfelelnek-e a szabvány követelményeinek.

Emellett az ISO 9001 szabvány kiindulópontul szolgál számos más, ágazatspecifikus minőségi szabványhoz is, mint például az orvosi eszközök ISO 13485, az autóipari ISO/TS 16949 vagy a légiközlekedési AS/EN 9100 szabványaihoz, illetve fontos szerepet tölt be más irányítási rendszerekben is, mint az egészségvédelem és biztonság kezelése (ISO 45001) vagy a környezetvédelmi menedzsment (ISO 14001). 

Miért fontos az ISO 9001 tanúsítvány?

Az ISO 9001 tanúsítvány azt jelzi, hogy a vállalat minden tőle telhetőt megtesz az ügyfelek igényeinek maximális kielégítése és a folyamatos javítás érdekében.

Ezért azok a cégek, amelyek rendelkeznek ezzel az auditálással, előnyben részesülnek közbeszerzési eljárásokban és szerződéses kapcsolataikban.

Ez a tanúsítvány egyben egy kulcs is a globális piacokra való belépéshez, így nyújtva lehetőséget a vállalatoknak a nemzetközi ügyfélkör bővítésére, ezzel elősegítve az üzleti növekedést és a piaci pozíciójuk erősítését.

A tanúsítvány megszerzése átfogó előrelépést jelent a vállalat működésében: javul a hatékonyság, nő a termékminőség, hatékonyabb lesz az erőforrás-gazdálkodás, és megnő a termelékenység is, ami mind a vállalat, mind az ügyfelek számára előnyös.

Hogyan tudunk Önnek segíteni?

Már a 80-as években az elsők között megkezdtük a minőségirányítási rendszer szabvány alapján történő konzultálását és azóta több, mint 3000 sikeresen auditált projektünk volt. Ennek köszönhetően a Controll Zrt. szakértői csapata rengeteg tapasztalattal rendelkezik az ISO 9001 tanúsítás területén.

Tanácsadóink mélyreható ismeretekkel és gyakorlattal bírnak a különböző iparágakban, lehetővé téve számunkra, hogy testreszabott, költség- és kockázatcsökkentő megoldásokat kínáljunk ügyfeleink számára.

Mi az Ön vállalkozásának stratégiai gyenge pontjait és fejlesztendő területeit is meghatározzuk, együttműködve az Ön munkatársaival.

Szolgáltatásaink magukban foglalják:

  • Az Ön vállalkozásának működési folyamatainak áttekintését és alapos vizsgálatát,
  • A közös célkitűzések meghatározása után az ISO 9001 szabvány által megkövetelt dokumentációs rendszer kidolgozását,
  • Belső auditorok képzését és a velük közös belső auditok végrehajtását.

A CONTROLL Holding Zrt. különös hangsúlyt fektet az ISO 9001 szabvány rendszerközpontúságának és a munkatársak bevonásának elvére. Hiszünk abban, hogy az integrált rendszerek sikeres bevezetése és a folyamatos fejlesztés elve nem csak elméleti szükséglet, hanem gyakorlati megvalósítás is. Célunk, hogy segítségünkkel ügyfeleink hosszú távon is versenyképesek és innovatívak maradjanak piacaikon.