Tanácsadás - Ipari, szolgáltatási üzletágHACCP

Az élelmiszerbiztonsági rendszerek kidolgozását a ’90-es években a McDonald’s-től kapott megbízás alapján a CONTROLL Zrt. tanácsadói kezdték meg. A mögöttünk hagyott évtizedek alatt egyre több olyan speciális élelmiszeripari vállalkozás kezdte meg tevékenységét Magyarországon, akik az ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel vagy anélkül, önállóan, HACCP követelményekre épített élelmiszerbiztonsági rendszert működtetnek.

Az élelmiszerbiztonsági rendszerek kidolgozását a ’90-es években a McDonald’s-től kapott megbízás alapján a CONTROLL Zrt. tanácsadói kezdték meg. A mögöttünk hagyott évtizedek alatt egyre több olyan speciális élelmiszeripari vállalkozás kezdte meg tevékenységét Magyarországon, akik az ISO 9001 minőségirányítási rendszerrel vagy anélkül, önállóan, HACCP követelményekre épített élelmiszerbiztonsági rendszert működtetnek.

A legfontosabb elvárásként kell rögzíteni, hogy a jól működő HACCP rendszer nem terheli a tulajdonosi és az ügyvezetői kör napi munkáját, hiszen a folyamatokba oly módon építjük be, hogy azok a munkatársak, éttermi dolgozók által könnyen érthetőek és betarthatóak legyenek. Tanácsadói munkánk kiterjed a HACCP rendszer teljes rendszerdokumentációjának kidolgozására, az élelmiszerbiztonsági követelmények vizuális megjelenítésére és a hozzárendelhető szabályzatok megírására. Mindezeket a folyamatokat a személyzet teljes körű képzésével fejezzük be. Újdonságként 2016. májusától bevezettük a HACCP belső auditor képzési tanfolyamunkat is, ahol végzettséget biztosító képzést nyújtunk a konyhai, hotel, élelmiszergyártásban dolgozó személyzet és vezetés részére.