Multik beszállítójává akarsz válni? 1.rész

Tanulj tőlük és fogadd el az általuk megfogalmazott követelményeket!

Minden szakmai és baráti találkozón slágertéma a velünk való beszélgetések során, hogy magyarázzuk el, miként lehet a partnerkörünkben levő multikkal hosszú távú és eredményes beszállítói kapcsolatot létesíteni, ha már a Controll Zrt. koordinálja a beszállítói minősítési programot.

McDonald’s, Suzuki, Audi, Mercedes, Henkel, Kraft és a többi nagy

Büszkék is vagyunk arra, hogy már a ’90-es években olyan cégek, mint a McDonald’s, Suzuki, a későbbiekben az Audi, Mercedes, Henkel, Kraft cégek felismerték, hogy sokkal könnyebb a hazai sok-sok jelentkező kéz közül kiválasztani azt a legalkalmasabbat, ha egy tanácsadó cégen keresztül mérik és minősíttetik a jelentkező teljesítményét.

Mit kell tenni, hogy beszállíthassak?

Ez az osztályfőnöki munka kellő komolyságot, felkészültséget és a megbízónk felé teljes körű elkötelezettséget vár el tanácsadóinktól, akik először hazai, de ha kell, külföldön, a multi cég anyaszékhelyén tanulják meg azokat a speciális követelményeket, melyeket beszállítóik felé globálisan megfogalmaznak beszállítási követelményként.

ISO 9001 mindenek előtt!

A folyamatosan átalakuló és egymással versenyző beszállítók elsődleges követelményként kell, hogy teljesítsék az ISO 9001 szabvány által előírt irányítási elvárásokat, melyekre a legtöbb esetben integrálják a környezetvédelemmel kapcsolatos ISO 14001 szabványt és hogy a hatóságokkal se legyen probléma, a munkabiztonság tekintetében az OHSAS-követelményeket.

Lássuk a részleteket!

Ha figyelembe vesszük, hogy a hazánkban telephellyel rendelkező multik alapvető szempontként kezelik, hogy globális szinten megfogalmazott követelményrendszert a beszállítók könnyen megértsék, kiváló példaként említhetjük a Henkel-csoport követelményrendszerét, melyet a munkavédelemmel, foglalkoztatás-egészségüggyel és környezetvédelemmel kapcsolatos összes követelmény egységes szabályaként rögzítenek. Tehát ha valaki ennek az óriásnak kíván megfelelni, legalább ezt a három szempontrendszert feldolgozó szabványkörnyezetet kell, hogy megértse és alkalmazza (ISO 9001, ISO 14001, OHSAS).

Mit is tartalmaz a három szabvány együttes követelményrendszere?

Rögzíti az irányítási folyamattal kapcsolatos elvárásokat, azon belül az irányelveket, célokat, dokumentáltan kéri a vezetői tevékenységek közül a felülvizsgálatot, a problémamegoldás folyamatában a megelőző – helyesbítő tevékenységet, a globális működés miatt a jelentéstétellel és kommunikációval kapcsolatos folyamatok szabályozását, a távolról való irányíthatóság megteremtéséhez a szervezeti felelősségeket és képzettségi szinteket és nem utolsó sorban az egységes Henkel-dokumentáció kezelésével kapcsolatos folyamatok szabályozását. Tehát látható e rövid Henkel-szabvány felsorolásból, hogy az ISO 9001 szabvány szerinti működés szinte teljes egészében lefedi ezeket a követelményeket, tehát egy auditált és működő rendszer a négy fejezetből álló Henkel SHE szabványok vonatkozásában az I. fejezetet biztonságossá és auditálhatóvá teszi.

A 2., 3. és 4. szabványelemről a következő héten számolunk be.

Bonyolult ez? Nem, hiszen segítünk Nektek!

Várjuk jelentkezésedet!