Minden ami Balaton, minden ami hajózás

Közel 20 éve tisztel meg minket szakmai bizalmával Balatonfüred Város Önkormányzata

Balatoni Hajózási Zrt. – Balatonfüred

Néhány hírrel ezelőtt számoltunk be arról a tender győzelmünkről, ahol lehetőséget kaptunk, hogy a Balaton környéki összes kikötőt, hajógyárat és hajóépítő céget tömörítő Balatoni Hajózási Zrt. integrált irányítási rendszerét kidolgozzuk. Már a víziközmű-szolgáltató cégeknél hozzászokhattak tanácsadóink, hogy az ilyen típusú „állami” vállalatok tulajdonosi szerkezete alapvetően meghatározza a Társaság működését. A Balatoni Hajózási Zrt. több önkormányzat közös tulajdonában áll, bár a hírek szerint jelentős állami tőkeemelés várható a turizmusfejlesztés komplex balatoni projektjének részeként.

Úszó Világbajnokság (FINA) Balatonfüred, 2017

Több szempontból is érdekes számunkra, hogy az egyik tulajdonos, Balatonfüred Város Önkormányzata saját ISO 9001:2015 szabványra történő átállására cégünket tartotta a legalkalmasabbnak. Hosszú kapcsolat ez már a várossal, magánemberként is sokan kötődünk a balatonfüredi vitorlás élethez, a csodálatos Anna-bálhoz és azokhoz a kulturális programokhoz, amelyeken keresztül méltán emlegethetjük a Balaton fővárosaként ezt a folyamatosan megújuló, változó várost.

Balatonfüred MIR folyamatai

Tanácsadóink ezekben a napokban kezdték meg a polgármesteri hivatal irányítási rendszerének ISO 9001:2015 szerinti felülvizsgálatát, hozzárendelve az új szabvány által fontosnak tartott elveket és gyakorlatokat. A tanácsadói munka gyönyörűségét sokszor az adja, hogy többet tanulunk az ügyféltől, mint néha ő tőlünk. Ez ennél a projektnél is több elemben megjelenik, hiszen gondoljunk csak a projekt minőségbiztosítás szempontjából teljesen körülírt, szabályozott múlt évi úszó világbajnokságra, ahol a balatonfüredi szervező csapat hiba nélkül bonyolította le a rendezvényt. Sem üzemszünet, sem szervezési hiba nem történt, mert részletes szabályozással vették körül a fő- és támogató folyamatokat, szakmánk szabályai szerint még „fiókterv-szinten” is felkészülve a Havária eseményekre.

ISO 9001:2015

Könnyű dolgunk van a szabványra történő átállás során, hiszen a múlt évi világbajnokság készség szinten kezelte a folyamatok kockázatainak beazonosítását, a tervezés, végrehajtás és a follow-up tevékenységek során egyaránt. Mivel minden változik, különösen az önkormányzati működésben, le kell porolnunk azokat a szakmai folyamatokat, amelyek az önkormányzat hatósági, városüzemeltetési, ügyfélszolgálati és egyéb tevékenységeivel összefüggésben rögzítik az ügyintézői felelősségeket, dokumentálási kötelezettségeket az ASP informatikai rendszerhez kapcsolódóan is.

Balatonfüred – CONTROLL

Köszönjük a város vezetésének és a hivatalt vezető jegyzőnek az ismételt bizalmat, hogy az újkori ISO-történelem fejezeteinek első lapjait tanácsadóink írhatják meg! Az előző évtized együttműködésére építve biztosak vagyunk a közös sikerben és nyáron az új szabványra történő átállás auditálásáról számolhatunk be.