Megkezdte működését a Nőközpontok országos hálózata

Ne csak az ajtót nyissuk ki a hölgyeknek! Képezzük is őket!

Udvariasságból jeles

Ezekben a hetekben számos hazai és európai hírt olvashatunk a nők foglalkoztatásával kapcsolatban képzettségükről, munkavállalásukról, bérezésükről. Bár el kell fogadni, hogy e cikkek írója is többnyire férfi szemmel nézi a világot, egyre kínosabban kell ügyelnünk arra, hogy a XXI. század nőinek minden olyan esélyegyenlőségi lehetőséget megadjunk, amely jár neki és megköveteli az élet.

Ennek figyelembe vételével előremutató a magyar kormányzatnak azon szándéka, hogy intézményesítetten, városokhoz rendelve képzési központokat kezd működtetni, ahol az otthonukban gondozást ellátó, gyermeküket nevelő, idős szüleiket ápoló, 50 év feletti hölgyeknek és nőknek nyújt ingyenes képzést, továbbképzést, átképzést egy újabb életszakasz kihívásainak megfelelése céljából.

Ehhez a programhoz kötelező volt csatlakoznunk!

A CONTROLL Zrt. ma magányosan vezeti azt a toplistát, amely az önkormányzatok szervezet- és minőségfejlesztése tárgyában íródik 1996-tól, amikor is Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatával elkezdtük az ISO 9001 szabvány szerinti közigazgatási minőségirányítási rendszerek kiépítését. Mára a CONTROLL Zrt-n belül önálló ágazatként dolgoznak közigazgatási szakértőink és több mint 935 önkormányzattal a referencialistánkon küzdünk meg az aktuális jogszabályokban, rendeletekben, szabályzatokban végrehajtandó feladatokkal.

Ez a széleskörű kapcsolatrendszer kötelezővé tette számunkra, hogy a Nőközpontokkal együttműködve, őket segítve egy általános képzési programot állítsunk össze, amely akkreditált felnőttképzési intézményként a kínálatunkban megjelenhet. A teljesség igénye nélkül az alábbi oktatási programokat dolgoztuk ki és hirdetjük folyamatosan önkormányzatainkon keresztül mindazoknak, akik ki akarnak törni „a négy fal közül”.

 

 

Ugye, milyen színes a kínálat? Ha ehhez hozzátesszük, hogy nem tudományos és elméleti képzéssel dolgozunk, hanem minden trénerünk gyakorlati oldalról közelíti meg a tananyagot, akkor nyilvánvalóvá válik az olvasó számára, miért jelentkeznek tömegesen képzési programjainkra az ország szinte összes megyéjében.

Büszkék vagyunk arra, hogy felismerve ezt az igényt, elsőként léptünk a tanácsadó cégek közül erre a pályára és bízunk benne, hogy a pályázatonként 500 fős indikátor szám figyelembe vételével sok tízezer nőnek, hölgynek tudunk mutatni új irányt az életpálya tervezéséhez.