Használd ésszel az ISO 9001:2015 szabványt! 1. rész

Elértük a századik ISO 9001:2015 szabvány szerinti rendszerátdolgozást.

Honlapunk nyitó oldalán biztosan feltűnt Számodra, hogy visszaszámláljuk és jelezzük Feléd azt az időt, amely a régi szabvány érvényességi idejéből még hátra van. Ne késlekedj, gondold végig az átállást! Nézd meg heti időbeosztásodat, van-e időd arra, hogy a jelentősen megváltozott követelményrendszert az irányításod alatt lévő szervezet tekintetében átdolgozd és újragondold!

Ha úgy látod, számos napi feladataid közé ez már nehezen illeszthető, kérlek, ne feledd: 28 éve a hazai tanácsadói szakmai legnagyobb szereplőjeként segítségedre vagyunk az új követelményekre való átállásban (is).

A CONTROLL tanácsadói ezen a héten fejezték be a 100-dik ISO 9001:2015 szabványra történő átállást, így van tapasztalatunk már bőven, hogyan gondolkodnak a tanúsítók, mit kezdjünk az új szabvány elemekkel és milyen szintű és mélységű rendszerdokumentációt célszerű a működésbe bevonni. Tapasztalatainkból néhány gondolatot megosztunk, íme:

Gondoltál arra, hogy az Általad működtetett és irányított szervezet és környezetének megértése a szabványban mit jelent? Nem mást, minthogy a szervezetnek meg kell határoznia azokat a külső és belső tényezőket, amelyek relevánsak a szakmai és stratégiai célkitűzések megvalósítása szempontjából – ne felejtsd el itt beépíteni a minőséggel kapcsolatos elvárásokat is – és ezek jelentős ráhatással bírnak a vezetés munkájára és az általuk használt és mozgatott erőforrásokra. Gondolj csak a humán erőforrásokra, azok képzettségére, vagy az eszköz-oldaliságban a mérési környezetre, vagy a technológiában a folyamatos hatékonyság-javításra, költségcsökkentésre. Ha mindezen kérdésekre szervezet és környezet vonatkozásában határozott válaszaid vannak, már csak azt kell az irányítási rendszerben meghatároznod, milyen módon kíséred figyelemmel, hogyan ellenőrzöd, miként kommunikálsz a kontrolling folyamatokkal vagy államigazgatási és önkormányzati szektorban a FEUVE rendszerrel vagy a belső ellenőrzéssel!

Bonyolult ez? Nem, hiszen segítünk Nektek!

Várjuk jelentkezésedet!