Ha a nap nem 24 órából állna

Szinte semmire nincs időnk...

Igen, igen, kedves Controll híreket olvasó barátaink, valóban „bedugult a csővég” és április 4. óta nem tettünk fel aktuális szervezetfejlesztési, auditálási híreket. Ennek az oka nagyon egyszerű: olyan nagy mennyiségű munkát kell kezelnie az egyre növekvő létszámú stábunknak, amire már mi is képtelenek voltunk. Most értünk oda, hogy az összes lustálkodó ISO 9001:2015-ös ügyfelünket hibernáltuk és eltoltuk a következő félévre, szembesítve őket azzal a ténnyel, hogy ne az utolsó hónapokban akarjanak rendszerátdolgozást kérni, ha már másfél – két éve folyamatosan jelezzük feléjük a szeptemberi dátumot. Ebben a helyzetben azonban megnyugtat, hogy szerencsére a tanúsítóknak sincsen már kapacitása, tehát minek is fejezzük be határidőre a projekteket, ha úgy sem tudjuk leauditáltatni ügyfeleinket?

Hívhatnánk ezt patt helyzetnek is, de ennél sokkal jobb az értékelésünk, hiszen látszik, nagyon kevesen gondolják úgy az ISO 9001:2015 szabvány átolvasása és megértése után, hogy valami kellemesebbel ütik el a napot és nem folytatják hazai és nemzetközi jelenlétüket a gazdaság élszereplői között.

A másik örvendetes hírünk, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb állami tulajdonú vállaltcsoportját tömörítő tenderét nyertük meg, így tanácsadóinkkal jelentős szakmai nyomot fogunk hagyni a Belügyminisztérium által tulajdonolt gazdasági társaságok életében. Sajnos erről pontosabb és részletesebb információt a szerződés jogi klauzulái miatt nem adhatunk, de majd a szakmai sikerekről – a gyártott termékkör figyelembe vételével – természetesen friss hírekkel fogunk szolgálni.

Az oktatási ágazatunk is a rettenet időszakát éli, hiszen a nők atipikus foglalkoztatási formájához kötődő hazai pályázatok mind sikerrel zárásra kerültek, így számát sem tudjuk annak, hogy a nyári közbeszerzési eljárások lezárását követően ősszel hogyan fogunk helytállni ennyi városban, felkészítve a gyengébbik nemet egy komolyabb üzleti kihívásokkal teli életre.

És már csak hab a tortán, hogy a hazai élelmiszer reform keretében elindított fogyasztói kultúra megváltoztatását célzó minisztériumi kutatást is a Controll kutató csoportja nyerte meg, így elkezdünk azzal foglalkozni most már tényleg komolyan, pénzzel a projekt mögött, miként lehet megváltoztatni a magyar vásárlói szokásokat, hogyan lehet egy termékre felfűzve növelni az értékesítést, valamint milyen szerepe van az értékesítési láncoknak abban, hogy egy-egy termékkör értékesítési volumenét növeljék.

Dióhéjban leterhelésünk indoklásaként e fenti témaköröket rögzítettük és ígérjük, mostantól hetente visszatérve a régi rendhez beszámolunk az aktuális minőségfejlesztési projektjeinkről.

Hajrá Balaton! Hajrá jó idő! Hajrá új projektek!