Egészségesebb életmódért – előre a halevésben!

Újabb közbeszerzési eljárást nyertünk meg!

Miért a hal?

Ezernyi tanulmány és szakcikk jelent már meg arról, hogy mi, magyar emberek mennyire kevés halat eszünk. Sokáig nyugtattuk magunkat: hát persze, hisz nincs nekünk normális tenyésztő hely, mert a folyóink szennyezettek, tavaink koszosak, tehát büdösek a halak.

Mit üzent a Bocuse d’Or?

Áttörést hozott a média híreken keresztül és sokan meglepődtünk azon, hogy a világ vezető gasztronómusai, séfjei a legutóbbi versenyen magyar halat kellett, hogy feldolgozzanak. A versenyt követően jelentősen megnőtt annak a tenyésztőnek a forgalma, aki a versenyre a halat szállította. Mi is történt akkor? Lehet, hogy mégis csak kiváló minőségre képes a magyar szakma is? Az Agrármarketing Centrum a Földművelésügyi Minisztérium kezdeményezésére országos kampányt kezd el a hazai tenyésztőhelyek népszerűsítésére, a kereskedelmi folyamatok gyorsítására, az elosztási hálózatok fejlesztésére és a halfeldolgozás korszerűsítésére.

Kutassunk az ISO 9001 szabvány és a HACCP követelményeit figyelembe véve!

A Controll Holding Zrt. Élelmiszeripari Igazgatósága sikeres tender ajánlatot állított össze, amely alapján most a mi kutató csoportunknál pattog a labda, hogy véleményt mondjunk és javaslatot tegyünk, miként kell újragondolni a magyar halfogyasztás input és output adatait. Legyünk-e körültekintőbbek a halvásárlás során? Milyen legyen a termékazonosítás? Legyen-e tenyésztőhely-megjelölés? Szálkamentesítsük-e a haltermékeket? Fagyasszunk vagy füstöljünk? Tehát láthatóan tucatnyi kérdést kell ahhoz megválaszolni, hogy valóban az áruházaktól a piacokig jelentős változást kezdeményezhessünk.

Részt akar venni Ön is a véleményformálásban? Szereti Ön a halat?

Úgy gondoljuk, nem elég rendszeresen körbefutni a Margit-szigetet vagy lejárni konditerembe, hiszen a testmozgás és a hozzá kötődő aktivitás a hozzáértő emberek véleménye alapján is az egészséges életmódnak csak 40%-át jelenti. A fennmaradó 60% az egészséges étkezéssel és a megfelelő táplálékbevitellel oldható meg. Ezért kérjük Önt, töltse ki az alábbi linken szereplő online kérdőívünket, hogy megismerhessük véleményét és az elvárásainak megfelelően alakíthassuk át a kereskedelmi és feldolgozó ágazatokat.

Legyen véleménye arról, miként kell átalakítani a tenyésztési, feldolgozási, kereskedelmi láncot! Ígérjük, hogy véleményét figyelembe vesszük – a GDPR szabályainak betartásával – összegző tanulmányunkban.