A CONTROLL Zrt. Mikulása

Szép volt, pontos volt és ismerte a szabványt

Mint minden hagyománynak, ennek a gyönyörű ünnepnek is megvannak azok a keretei, amelyek sztenderdizálódtak és legtöbb esetben család vagy „harmadik fél” által is betartottak.

A Mikulás minőségirányítási rendszere

Milyen jó arra gondolni, hogy a múlt héten megérkezett Mikulás is logisztikai problémáját a kézbesített csomagokkal kapcsolatban határidőre, ügyfélelégedettség-vizsgálatot betartva oldotta meg! A nyilvántartása is pontos lehet, hiszen minden gyereknek pont azt helyezte el a puttonyba, majd tette az ablakba, amelyre a leginkább vágyott. Még a termékazonosítási rendszere is tökéletesen működik, mert sem többet, sem kevesebbet nem akart adni, mint amit megtervezett – vélhetően kutatási eredményeire támaszkodva.

Szükséges-e a folyamatfejlesztés?

A Mikulással együttműködő családfők természetesen minden évben végiggondolják a beszerzési folyamatot és a meglévő piackutatási és ügyfél-elégedettségi adatok alapján a legoptimálisabb szolgáltatási és / vagy termék-előállítási folyamatot határozzák meg. Itt pedig már bele is csaptunk a közepébe, hiszen ez nem más, mint az ISO 9001:2015 szabvány legfontosabb rendező elve: mindent és mindenkor az ügyfél igényei alapján, de ez esetben itt az ügyfél nagyon összetett és bonyolult, hiszen gyerekeink hosszú kívánságlistája a tárgya. Egy jó szülő – hívhatjuk most őt belső auditornak – egyezteti a vevői elvárásokat a rendelkezésre álló erőforrásokkal és gyors döntéssel indítja el az értékesítési és beszerzési folyamatait. Egyrészt előveszi a polcról a tavalyi recepteket és saját maga kezd gyártásba, majd az amúgy is leterhelt férjet gyorsan összeülteti a Mikulással, hogy a hiányzó dolgokat beszerezhesse.

Milyen volt a 2017-es év Mikulása?

Úgy látom az ügyfelek visszajelzései alapján, hogy csinos, dekoratív, gondolatait összeszedetten kommunikáló és szállítási – logisztikai folyamatait ez évben is pontosan végrehajtó.

Tehát Kedves Mikulás, köszönjük, hogy a kezünkbe adtad a minőségirányítás gondolatsorát! Megpróbálunk vele hasznosan élni és így készülünk fel a 2018-as esztendőre is!