A balatoni szél iránya ÉK az ISO 9001 felől

Sikeresen lezártuk BAHART projektfejlesztésünk második ütemét

Vitorlázni és hajózni kötelező – főleg ISO 9001 után

Olyan sok szépet lehet írni, mondani a Balatonról, különösen, ha vitorlás szemszögből nézzük, de még mi is meglepődünk azon – rutinos tanácsadóként – hogy mennyire nehéz a Balaton összes kikötőjét, hajóépítő egységét és hajóflottáját üzemeltető és azt működtető Balatoni Hajózási Zrt. minőségirányítási rendszerének a kiépítése.

Alapvetően nem a szabvány által támasztott követelmények miatt nehéz a projekt, hanem egy olyan cégnél kell dolgoznunk, ahol az elvárások és igények folyamatosan, egy szezonon belül is változnak, nőnek. 2017-2018. években végzett tanácsadói munkánk eredménye, hogy az új, ISO 9001:2015 szabványnak megfelelően sikerült eredményesen auditáltatnunk a minőségirányítási rendszert. Kidolgozásra kerültek a hajózás, kikötő-üzemeltetés szakmai területek folyamatai és vertikálisan teljes mélységében átlátható módon a vezetés számára bemutattuk, melyek azok a vezetési-irányítási pontok, amelyek segítségével az egyre növekvő fogyasztói és utazói igényeket ki lehet elégíteni.

Növekedni és fejlődni

Ebben az évben is jelentős a turizmusfejlesztés a Balaton környékén, melynek jelentős része a Balatoni Hajózási Zrt-hez kötődik, hiszen a szolgáltatási folyamatok fejlesztésével minden eddigi rekordot megdöntött a hajó- és kompforgalom, nemcsak utaslétszámban, hanem árbevétel tekintetében is. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a felújított vitorlás kikötők száma is egyre több, látható, jó irányt vett a cég, hiszen nem tömegturizmust akar kielégíteni, hanem minőségi szolgáltatást nyújt ma már minden ágazatában.

Gratulálunk a cég menedzsmentjének, az integrált irányítást végző vezetőnek és természetesen a Controll Zrt. tanácsadóinak is az eredményes, közös munkához.

2019-ben a környezetközpontú irányítási és energiairányítási rendszerekkel fogjuk bővíteni Magyarország legnagyobb vízi közlekedést, üzemeltetést integráló cégének vezetési irányítási rendszerét.