Látszik az alagút végén a fény?

Megkérdeztük a BDK ügyfeleit

Mérni – kutatni – beavatkozni

Ahogy a mondás is szól: az alagút végén mindig fény van, tehát ha haladunk előre, biztosak lehetünk benne, hogy a fény irányt mutat és kivezet minket.

Ahhoz, hogy egy világváros működőképessége fenntartható legyen, elengedhetetlen, hogy a közvilágítása, műemlékei, közlekedési csomópontjai megfelelő szakértelemmel, művészi kreativitással és mérnöki pontossággal legyenek megvilágítva. Azonban mint minden alkotás, akkor tekinthető befejezettnek, ha magát a művet a szemlélő is elfogadja, szereti és csodálattal tekint rá.

A BDK komolyan veszi az alapításakor lefektetett gondolatokat és ez évben is a Controll Zrt. kutató szakértő csapatát bízta meg azzal, hogy ügyfélelégedettség-vizsgálat elvégzésével az előbbi gondolatokhoz illeszkedően fejlesztési javaslatokat fogalmazzon meg, milyen irányba és hogyan kell Budapest közvilágítási endszerét fejleszteni a lakosok, azaz a megkérdezettek véleménye alapján.

 

Először mértünk, utána írtunk

A feladatot 2000, a BDK által előre meghatározott helyen végrehajtott anketőri megkérdezéssel hajtottuk végre a megbízóval egyeztetett kérdéseken keresztül. A kutatás során jó érzés volt azt látni és hallani, hogy mi budapestiek mennyire szeretjük ezt a várost, mert a megállított válaszadók készséggel segítették munkánkat és ezáltal segítették a BDK-t a 2020. évi fejlesztéseik irányainak kijelölésében. Tapasztalatainkat összegző tanulmányban foglaltuk össze és a dokumentumot a megbízónk a Fővárosi Önkormányzat vezetésével is egyeztette, hiszen közös feladat és felelősség Budapest köz- és díszvilágításának ügye.

Bízunk benne, hogy ez a kutatásunk is hozzájárul ahhoz, hogy ügyfelünk még jobban megismerje és értse partnereinek igényét és elvárásait, hiszen a minőségirányítási rendszeren belül elengedhetetlen annak a nehezen megfogható kérdésnek a gyakorlati megfogalmazása, ami a folyamatos fejlesztést jelenti.

A szabvány ezen pontja nem a lózungok és missziók szintjére kell, hogy juttassa a vállalat operatív döntéshozóit, hanem nagyon egyszerűen megfogalmazható műszaki és technológia feladatokká kell lebontaniuk a megkérdezett városlakók észrevételeit, véleményét és az azokban meghúzódó fejlesztési javaslatait.

Köszönjük a bizalmat!