Integritás vizsgálat Balatonfüreden

Szabályzatok, utasítások rendszerében rend kell, hogy legyen!

Miért most?

A nagyobb városok elérkeztek ahhoz a döntési ponthoz, hogy a folyamatosan változó és korszerűsödő jogszabályi környezetet le kell tudni képezni szabályzatokká, utasításokká, rendeletekké. Az egyre nagyobb számban előállított és felügyeleti szervek által ellenőrzött dokumentumok köre, azok belső szakmai összefüggésrendszere egyre komolyabb kihívást jelent, hiszen a meglévő polgármesteri hivatali létszám nem minden jegyző kezébe adja könnyen a döntést: „Kérlek, nézzétek át és aktualizáljátok”.

 

Miért kell tanácsadóhoz fordulni?

Mert az előző kérdésre adandó válasz sok esetben a napi feladatok általi leterheltség miatt csak egy gyenge támogató „igen”-t enged meg a felkért osztályvezetőtől elmorzsolni a szája szélén, hiszen már az elhangzott kis „igen”-nél is tudja, nem lesz erre kapacitása sem neki, sem munkatársainak.

A felügyeleti ellenőrzések, illetve a napi feladatokból adódó szakmai álláspontok rögzítéséhez azonban szükséges, hogy a pénzügyi, gazdálkodási, önkormányzati, hivatali szabályzatok teljes köre karbantartott legyen, azaz felülvizsgált. Ha nincs erre megfelelő szakember állomány, aki szabad kapacitással rendelkezik, nagyon nehezen lehet teljesíteni a feladatot és ezzel a jelentős büntetéseket elkerülni.

 

Miért a Controll Zrt? Miért a mi tanácsadóink?

Mert 25 éve dolgozunk az önkormányzati szektorban. Tanácsadóink, szakértőink több mint 900 önkormányzatnál eltöltött hosszú idő alatt olyan jelentős Benchmark adatbázist töltöttek fel cégünk adattárába, hogy gyorsan és szakértelemmel tudjuk testre szabni a hivatali elvárásokhoz illeszkedően a szabályzatokat. Mindezt oly módon tesszük, hogy a helyszíni konzultációk során feltárjuk a meglévő szabályzatokban megtalálható hiányosságokat, tanácsadóink szövegjavaslat formájában megfogalmazzák a szükséges változtatásokat és „leíró gyárunk” végrehajtja a teljes dokumentációs rendszer újrafogalmazását, megírását. Tehát teljes szolgáltatást nyújtunk, nem kell, hogy számítógép elé üljenek a hivatal leterhelt vezetői és munkatársai. Tanácsadóink folyamatos konzultációt fenntartva elvégzik az integritás vizsgálattal kapcsolatos összes feladatot.

 

Eredménytermék?

2020. évre aktualizált teljes szabályzati dokumentációs tár, megfelelve a legújabb jogszabályi előírásoknak és a jelenlegi szervezeti és személyzeti működés sajátosságainak. 

 

Itt van a tavasz! Vitorlásokat a Balatonra! Éljen Balatonfüred!

Balatonfüreden is a hivatalvezetés teljes megelégedésére lezártuk, átadtuk az általunk felülvizsgált, újragondolt szabályzatokat.

 

Köszönjük a bizalmat (és várjuk a tavaszt)!