Fejlődő közigazgatás – Debrecentől Békéscsabán át Balatonfüredig

Ügyintézés 5 percen belül

Rég adtunk arról hírt, mi újság van az auditált közigazgatás szereplőivel, hiszen ma már, figyelembe véve a minisztériumokat és hatóságokat, az önkormányzatokkal együtt közel 1000 olyan közigazgatási szerv van, akik az ISO 9001 és / vagy CAF rendszert alkalmazva próbálnak a lakossági és ügyfél igényeknek minél magasabb szinten megfelelni.

Úgy gondoljuk, az illendőség is azt kívánja – hiszen ennek a körnek legnagyobb tanácsadói szegmensét a Controll Zrt. projektjei fedik le – kell, hogy adjunk visszacsatolást, hogy a megyei jogú városoktól a kisvárosokon át a jegyző és polgármester változásoktól függetlenül eredményesen működő, az ISO 9001 szabvány közigazgatási környezetét alkalmazó és a CAF rendszert integráló minőségmenedzsment rendszerek igenis működnek. Híradásunk aktualitását az adja, hogy most már közel 20 éve auditált pozícióban lévő partnereink közül az elmúlt hónapokban Debrecen, Békéscsaba, a kisebb városok közül Balatonfüred fogadta a független tanúsító szervezeteket s számunkra pozitív visszajelzést adva jelezték, hogy a folyamatok teljes körű vizsgálatával, hibamentesen zajlott a külső audit.

Ezért is nehéz néha hírt adni ügyfeleink sikereiről: mert nincs ok, ezáltal probléma sem az évenkénti auditokkal, legtöbbször csak a siker gyümölcsét kell leszednünk a fáról, mert azok a kollégák, belső auditorok, jegyzők, akik az évtizedes együttműködések során velünk „egy minőség háztartásban” éltek, nemcsak a receptet tanulták meg nagyon, hanem azt is, hogy új jogszabályi, rendeleti követelményekre miként kell receptet írni, azaz új folyamatot, új eljárást szabályozni.

Köszönjük a sok önkormányzati, minisztériumi, hatósági ügyfelünknek az elmúlt évek „hír nélküli” világát! Bízunk benne, hogy a következő évtizedet is együtt töltjük!