Felnőttképzés

Esztétikai profizmus, avagy a nonverbális kommunikáció szerepe és fontossága korunkban

A stílus, amely öltöztet, sikeressé tesz - dr. Schiffer Miklós előadásában. A stílusosság az egész embert, az egész személyiséget körüllengő érzés. A stílust a divattól a minőség különbözteti meg, az átgondoltság és a célzatosság minősége.

A képzés célja
A stílusosság az egész embert, az egész személyiséget körüllengő érzés. A stílust a divattól a minőség különbözteti meg, az átgondoltság és a célzatosság minősége. A stílus által az emberből pontosan körül nem írható magabiztosság árad. A stílusos ember tudja, milyen akar lenni és milyen képet akar kialakítani másokban. Az amerikai Mehrabian professzor VERVAL-VOCAL-VISUAL elméletére alapozó esztétikai profizmus elősegíti a saját stílus kialakítását, amely a viselt formákra, alapanyagokra és színekre vonatkozik, emellett bevezeti a hallgatókat az üzleti hivatalos környezetben elvárt öltözködési rendszerekbe.

Dr. Schiffer Miklós - a Hugo Boss, a Cerruti és számos világmárka, valamint saját márkájának magyarországi forgalmazója – a kilencvenes évek közepe óta tart előadásokat állami és közigazgatási szervezeteknek, cégeknek, egyetemeknek. Első könyve 2000-ben jelent meg a férfi öltözködésről, melyet 2002-ben női könyve követett, majd 2007-ben a stílusos épített környezetről írt. 2010-ben illemtankönyve, 2011-ben pedig férfiaknak írt új könyve jelent meg.

Kinek ajánljuk
Tulajdonképpen mindenkinek, aki céget, vállalkozást, vagy hivatalt/irodát vezet. Elsők között rendelte meg az előadást hazánk önkormányzatai közül is az egyik leginnovatívabb város, Tatabánya, ahol a hivatal dolgozói hallgatták meg Dr. Schiffer Miklóst.

Hivatalos találkozások alkalmával különösen jelentős az első benyomás, ennek alapján ítélnek meg minket és az általunk képviselt céget, szervezetet. A megjelenés, az első pillanat impressziói döntő szerepet játszanak a bizalom kialakulásában, a felek számára előnyös együttműködés létrejöttében. Nem elegendő a jó névjegykártya, a tökéletesen kialakított céges prezentáció, a munkatárs megjelenésének is kifogástalannak és hitelesnek kell lennie.

A SCHIFFER CONSULTING a személyes vizuális kommunikáció fejlesztésének elméleti és gyakorlati lehetőségeit dolgozta ki és alkalmazza közel tizenöt éve. Hitvallása, hogy mindenki számára elérhető a stílusos, egyéniségét leginkább hangsúlyozó megjelenés.

Főbb témakörök

 • Az esztétikai profizmus meghatározása
 • Vizuális kommunikáció, Mehrabian tétele
 • Az esztétikai profizmus eszközei megjelenésben, kommunikációban, munkában, együttműködésben
 • Változó világ, változó elvárások… utcai és üzleti öltözetek
 • Öltözködési rendszerek vázlata, egymáshoz való viszonyuk
 • Business, upper casual, smart casual, casual, sport és alkalmi
 • A megjelenés szubjektív és objektív feltételei
 • A női test
 • A férfi test
 • Mindaz, amire figyelnünk kell, eltakarás, elrejtés, megmutatás
 • Az öltözet elemei
 • Kombinációs lehetőségek
 • Alapruhatár és öltözködési irányok
 • Business
 • Smart és casual
 • Alkalmi

Előképzettségi feltétel
A képzés nem igényel előképzettséget.

Az előadás időtartama
2 óra + kérdésekre adott válaszok, a konzultáció lehetősége biztosított.

A tanfolyam díja
300.000 Ft + ÁFA.
Ajánlás
Dr. Bene Magdolna Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Címzetes Főjegyzőjének ajánlása:
 
„Dr. Schiffer Miklós nemzetközileg ismert stílustanácsadó a közelmúltban tartott előadást Tatabányán a Polgármesteri Hivatal munkatársai számára.
Köztisztviselői karunk elkötelezett a minőségi közigazgatás iránt, ami tágabban is értelmezhető, hiszen megjelenésünk, viselkedésmódunk is része a minőségi szolgáltatásnak.
A Schiffer Úr által szemléletesen bemutatott öltözködési és viselkedési szabályok betartásával kifejezésre juttatható az ügyfelek, munkatársaink és a munkahelyünk iránti tisztelet is.
Az előadás lendületes és humoros volt, teljes körű képet kaptunk mind a hivatali öltözködésre, mind pedig a viselkedésre vonatkozóan.
A közigazgatás színvonalának ez irányú emelése érdekében is ajánlom előadásának meghallgatását azoknak, akik nyitottak  arra, hogy a jogszabályokon túlmenően megismerjék a köztisztviselőtől elvárható magatartáskultúrát és a jólöltözöttség szabályait is.”