Élhetőbb környezetet a városainkba!

Eredményes és sikeres pályázatok ügyfeleinknél

Élhető város?

Ezekben a napokban, amikor a hírek folyamatosan érkeznek az egyre nehezebben elviselhető légszennyezésről, szálló porról, káros anyagokról, kiemelten fontos projekt megvalósítását kezdi meg a Controll Zrt. önkormányzati ügyfélkörénél.

Hazai és nemzetközi forrásokból 400 MFt – 2 Mrd Ft közötti sávban nyertek ügyfeleink támogatást és ezáltal lehetőséget, hogy minél több zöld felületet létesítsenek a fejlesztésbe bevont parkokban, főtereken, kutyafuttatókban, játszótereken, közparkokban. Ezeknek a projekteknek a pályáztatási szakasza az elmúlt hónapokban lezárult és most, amikor a megvalósítás szakaszába érünk, jó látni, miként fognak megszépülni partnereink, városaink.

Tanácsadói munkánk

A rendszerváltást követő közel 20 évben ma már látható a feltárt hiányosságok alapján, hogy sok esetben bűnüggyé váltak azok a fejlesztési projektek, melyek előkészítési és kivitelezés-ellenőrzési szakasza hanyag módon került elvégzésre. Kormányzatunk felismerte, hogy a hazai és uniós forrásokkal való korrekt elszámolás alapja egy sokkal komolyabban vett közgazdasági elvekre épülő és számviteli törvényhez illeszkedő előkészítő szakasz, amelynek megvalósítására professzionális tanácsadókat alkalmaznak. Büszkék vagyunk arra, hogy a közel 900 önkormányzati ügyfelünk megtisztel minket ezzel a szakmai feladattal, így ehhez a pályázathoz illeszkedően végezzük el a beruházási projektek költség-haszon elemzését és a projekt több éves időtartamban történő kivitelezési folyamatát támogató és a későbbiekben azt ellenőrzési oldalról segítő akcióterületi terv elkészítését.

Jelentős tanácsadói kapacitást kötnek le már most is azok az ún. „soft” projektelemek, amelyek ezt a több éves beruházási, fejlesztési folyamatot támogatják. Sokszor kell nyúlnunk önkormányzat szabályozási környezetéhez, átdolgozni költségvetést, hozzárendelni különböző városi stratégiákat, legyen szó bűnmegelőzésről, civil szervezetekkel való együttműködésről, vagy bármely olyan elemről, amely elsődlegesen a lakókörnyezet szintjén, vagy másodlagosan a város szintjén érinti a beruházások által a lakosságot.

„ISO 9001-en túli világ”

Ez az a szakmai feladat, amelyről oly régóta beszélünk. Ha Magyarországon már előállt a kritikus tömegű, ISO 9001 és más szabványok által auditált cégek tömege, akkor sem ér véget a munkánk, hiszen a folyamatszemlélet, a költséghatékonyság és a racionalitás irányába ható szakértői munkánk, tudásunk ezekben a projektekben van lekötve. Visszaigazolja azt az alapképletet, hogy nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani, azaz a gyakorlott közgazdászok, pénzügyi tanácsadók, folyamatfejlesztők, Lean-esek ezekben a nagy értékű projektekben megkerülhetetlen szaktudással rendelkeznek.

Bonyolult ez? Nem, hiszen segítünk Nektek!

Várjuk jelentkezésedet!