Egyre bővülő BOSCH és HENKEL kapacitások

Az elmúlt években mindkét multinacionális cég jelentős gyártási kapacitást bővített Magyarországon

ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 nélkül nem megy

A közel 4%-os GDP-növekedés előállításához szükséges a Magyarországon gyártó kapacitást bővítő multinacionális vállalatok jelenléte. A BOSCH és a HENKEL Magyarországon közel 20 éve jelentős gyártói háttérrel van jelen, ezért közel 20 éve dolgozunk azokkal a beszállítóikkal, akik a folyamatosan emelkedő minőségi színvonallal lépést kívánnak tartani.

A minőség- és környezetirányítás auditált szabványainak való megfelelés elengedhetetlen, hiszen a világ bármely országában gyártatott termékkel szemben központi előírásként fogalmazódik meg ezen követelmények teljesítése. Az ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 auditáltságán túl a HENKEL még egyéb vállalat-specifikus követelményeket is előír, de az legyen egy következő cikkünk tartalma, amelyben azt feldolgozzuk.

Az ISO 9001:2015, ISO 14001:2015 magyar beszállítói háttere

A Príma-Soft Kft. és a Profi-Média Kft. az elmúlt évtizedben felismerte, hogy ezekhez a multinacionális cégekhez való kapcsolódásuk saját fejlődésük érdekében megkerülhetetlen. Ezért hosszú tárgyalási folyamatot lezárva olyan együttműködést alakítottak ki, amely segítségével megváltozott munkaképességű dolgozókat alkalmazva kulturált, magas színvonalú szoláltatói hátteret alakítottak ki. Ezen munkavállalók foglalkoztatásával a helyi önkormányzatok munkáját is támogatják, hiszen ezek a megváltozott munkaképességű dolgozók esetében már nem a havi segélyért való sorban állás, hanem a munkaerőpiacon való elhelyezkedés a cél.

Tanúsítottság, auditáltság

„Nem elég jónak lenni, jónak is kell látszani” a régi minőségirányítási szlogen szerint és ez valóban így is van, ha egy-egy szakmai folyamatban meg akarunk felelni egy multi cég által támasztott követelményeknek. Először is igazolnunk kell felkészültségünket, hogy az általunk vállalt feladatra mindenki másnál jobban alkalmasak vagyunk. A Príma-Soft Kft. és a Profi-Média Kft. tulajdonosai a kor szavát meghallva elsők között léptek és a két szabvány, valamint a két multinacionális nagyvállalat által megfogalmazott speciális követelmények alapján Integrált Irányítási Rendszert vezettek be.

Az elmúlt héten lezajlott felülvizsgálati auditok visszaigazolták a tulajdonosok döntését, mert hiba nélkül, fejlesztési javaslatok megfogalmazásával zárult le a tanúsítási szakasz és újabb egy évre már csak a hibátlan és magas színvonalú szállítási folyamatokra kell koncentrálniuk.

Gratulálunk mindkét cégnek és további sikeres munkát kívánunk!