Bosch és Henkel partnerhálózat fejlesztése

Újabb fontos beszállítót készítettünk fel a két multinacionális vállalat általi követelmények teljesítésére

Újabb fontos beszállítót készítettünk fel a két multinacionális vállalat általi követelmények teljesítésére

2015-től kezdődően egyre több olyan vészjósló jelzést adott le a hazánkba települt multinacionális gyártói környezet, hogy a gépsorok mellé állítható munkaerőből hiány mutatkozik.

Ha figyelembe vesszük a kormányzati intézkedéseket, látható, hogy egyre erőszakosabban lehet és kell megkövetelni a teljes körű foglalkoztatottságon keresztül a társadalom munkavégzésre alkalmas körétől az aktivitást. Be kell látni azonban, hogy vannak olyan körzetek, ipari övezetek, ahol ténylegesen nem beszélhetünk már tartalékokról, hiszen mindenki, aki hadra fogható, már reggel a munkahelyén issza az első kávéját.

Ezért tekintettünk érdeklődéssel a Henkel és a Bosch vállalatcsoportokat kiszolgáló, megváltozott munkaképességű dolgozók foglalkoztatásában élen járó Profi-Média és Príma-Soft cégcsoportok cégeire, hiszen ők többezres nagyságrendben olyan munkatársak bevonásával nyújtanak segítséget e két világcégnek, mely nélkül jelentős gondokat tapasztalnának ezek a gyártók. Az MSZ EN ISO 9001:2015, MSZ EN ISO 14001:2015 és az MSZ 28001 szabványok együttes alkalmazását előíró követelményeket integrált irányítási rendszer keretei között konzultáltuk. Már a projekt elején érződött, milyen komoly lehetőséget lát benne a cégeket irányító tulajdonosi kör, hiszen a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását körülíró jogi környezet egyébként is bonyolulttá teszi az ő alkalmazásukat. Ebben a szakmai irányítási közegben nyújt segítséget egy átgondolt, vezetést támogató irányítási rendszer, különösen, ha az a minőség-, környezetirányítás és a munkabiztonság komplex követelményeit együttesen elégíti ki.

Tanácsadóink a cég négy telephelyén együttesen és egymással párhuzamosan vezették be az integrált irányítási rendszert, oktattak ki többszáz dolgozót, akik megértették, milyen elvárásokat fogalmaz meg a Henkel és a Bosch, amikor gyártói és ellenőrzési kapacitásokat helyez ki a cégekhez.

Büszkék vagyunk arra, hogy az elmúlt napokban lezajlott és a három szabványra vonatkozó auditálási folyamat az összes telephelyre vonatkozóan, mindkét cég tekintetében eredményes volt, ezáltal újabb, a multinacionális gyártói környezetbe szervesen integrálódó magyar beszállító ért el olyan szakmai sikert, amellyel további megrendelésekre vonatkozó szándéknyilatkozatot már az audit során kapott a Henkeltől és a Boschtól.

 

Gratulálunk a cég menedzsmentjének és integrált irányítási vezetőjének, továbbá természetesen saját tanácsadóink kitartó munkájához!