A minőségügy legerősebb szakmai szervezete

25 éves az ISO 9000 FÓRUM

Miért az ISO 9000 FÓRUM?

Szinte hihetetlen, hogy hazánk minőségügyi életének legerősebb és egyben legszínesebb szakmai közössége már negyed évszázadnyi időt tudhat maga mögött. Ha figyelembe vesszük, hogy némelyikünk gyermeke is ugyanebben a korban van, akkor kijelenthetjük, hogy egy gyerekkel több van a családban! Többen, akik irányítjuk ezt a szervezetet, teljes mértékben magunkénak érezzük Magyarország minőségügyi helyzetének folyamatos szondázását és a kihívásokra adandó tudományos válaszok megfogalmazását.

25 évvel ezelőtt, amikor az alakuló ülésünkre sétáltunk és azon gondolkodtunk, miként lehet a ’90-es évek gyorsan változó világában egy stabil pontot adni az IKEA-nak, McDonalds’-nek, Suzukinak és az akkor érkező jelentős világcégeknek, már pontosan tudtuk, melyek azok a szakmai feladatok, amelyeket összefogva, közös gondolkodással kell felkínálnunk Európa és a nagyvilág befektetői felé.

Mitől sikeres Magyarország?

A 25 éves ISO 9000 FÓRUM pont egybe esik azzal az (vélhetően 25 év múlva már gazdaságtörténeti okokból is kutatott) időszakkal, amelyben Magyarország megtalálta az utat és megtalálta a párbeszéd módját azokkal a multinacionális cégekkel, akik ma már hazai össztermékünk legjelentősebb részét termelik meg. Itt illik őszintén a tükörbe néznünk: nem a hazai cégek innovációjából megszületett magyar termékek azok, amelyek naggyá tettek minket, mert ez olybá kevés lenne a sikerhez. Ehhez kell egy Audi, egy IKEA, egy teljes autóipari vertikum, hiszen ők azok, akik mennyiségben és minőségben olyat termeltetnek magyar munkaerővel, amely a világ bármely pontján eladható.

Ez az őszinteség jellemzi az ISO 9000 FÓRUM munkáját is, hiszen rendezvényeinken, konferenciáinkon mindig a tanulást és a tanítást helyezzük előtérbe, bemutatva a legjobb példákat, a követendő személyeket, akiket mintaként is érdemes memorizálnunk.

Talán Magyarország szempontjából a harmadik legfontosabb érvünk, hogy a minőségbiztosítási rendszerek kiépítése a V4 országok között is először itt indult be intézményesítetten, itt sikerült felnőnie úgy a tanácsadói és tanúsítói szakmának, hogy ma már a könyvvizsgáló cégek szövetségi eredményeit is túlszárnyalva sok milliárdos üzletet realizálunk munkánk során.

Hogyan tovább ISO 9000 FÓRUM?

A 2018. szeptember 13-14-én megtartott 25. nemzeti konferenciánkon tovább jártuk azt az utat is, ami vélhetően jellemezni fogja az elkövetkező 25 évet. Előtérbe helyeztük azokat az előadásokat és mintagyárakat, akik képesek az informatika, a robottechnológia és a humán erőforrás együttes fejlesztésére. Felvetettük és megvitattuk azokat a problémákat, amelyek az autóipartól való túlzott függésünk alapján ma már az orrunk előtt vannak és nehezen találunk rájuk megoldást más kitörési pont beazonosítása hiányában. Természetesen megfogalmaztunk ilyeneket – miért ne tegyük, ha a ’90-es években pontosan tudtuk, hova jutunk el 2018-ban? Ez pedig nem más, mint a mezőgazdaság, gyógyszeripar és az élelmiszeripar. Ezeknél az iparágaknál a teljes életciklust képesek vagyunk magyar szellemi tőkével felépíteni, működtetni és vélhetően ez lesz az az újabb kitörési pont, amely Magyarország egyre függetlenebb gazdasági életét jellemezni fogja.

ISO 9000 FÓRUM és a CONTROLL Zrt. házassága

Cégünk vezérigazgatója, Kormány Tamás egyik alapítója az ISO 9000 FÓRUM-nak és a kezdetektől alelnöke, így elég szorosan kötődünk ahhoz a szakmai munkához és fejlesztési iránykijelöléshez, amely ma már hazánk legerősebb minőségügyi szakmai szervezetét jellemzi. Partnereink, ügyfeleink a legtöbb esetben belépnek az ISO 9000 FÓRUM-ba, hiszen megtalálják ott azokat a szakmai kötődéseket, amelyek érdeklődésükhöz leginkább illeszkednek.

Hajrá ISO 9000 FÓRUM! Kívánunk a továbbiakban is sok sikert működésedhez!