A jövőt tervezni annyit jelent, hogy esélyt adunk gyermekeinknek

A tanácsadói szakma évtizedes problémája a gyakorlatmentes képzések jelenléte

Legyen fontos a jövő generációja!

Felelősen és megfontoltan kell tervezni minden huszonéves fiatalnak a pályáját ahhoz, hogy megkapaszkodhasson az egyre nehezedő feltételeket támasztó nagy élet lépcsőfokain. A mérnökök, közgazdászok jelentős számban találtak karrierlehetőséget szervezetfejlesztés és azon belül a minőségbiztosítás szakmai területein. Így volt ez már a '90-es években is, de egyre inkább szükségessé válik most, a XXI. században, amikor magas tudással, biztos szakmai érzékkel lehet valakiből jó napidíjjal eladható tanácsadót faragni. 

Büszkék vagyunk arra, hogy a Controll-os csapat közel 100 olyan szakértővel dolgozik, akik az iparág teljes lefedésével alkalmassá váltak a mögöttünk hagyott 29 év alatt arra, hogy bármely megkeresésre rövid időn belül hatékony eredményt ígérő választ tudunk adni. 

Mit tettünk ezért?

Mindig is fontos volt számunkra működésünk első évtizedeiben először csak egyetemi embereket szívtunk el és integráltunk csapatunkba, majd most már, amikor az internet világa és a felhő rendszeren keresztül bárkit bármikor és bárhol el tudunk érni, még aktívabbá tettük magasan kvalifikált szakemberek projektjeinkbe történő bevonását. Elsősorban projekteket adunk és néha veszünk és ezért kell együttműködnünk minden olyan, hozzánk hasonló más szakterületen professzionális képességgel rendelkező céggel, hogy közösen, annak a többezres partneri körnek, akiket referencialistánkban tudhatunk, az időszakonként megjelenő üzletviteli, szervezetfejelsztési vagy éppen minőségbiztosítási kérdéseire választ adhassunk. 

Ezeknek a tanácsadóknak a képzésére szerencsére nem kell időt és energiát fordítanunk, hiszen őket készen vesszük meg a tanácsadói piacon.

De mi van akkor, ha az egyetemi katedráról lenézve hallgatóink között olyan embereket találunk, akiket érdemesnek tartunk arra, hogy tanácsadói állásajánlatot lebegtessünk meg a szemük előtt? Őket képezni kell és ezt tesszük 16 éve, amikor óraadó tanárként egyetemeken minőségmenedzsmentet tanítunk.

Az új idők szele még nagyobb komolyságot vár el tőlünk. 

Ma már nem elegendő az egyetemi oktatói pozícióból levadászni a graduális alapképzésben résztvevőket, vagy a mesterképzésen kiszemezgetni a legjobbakat, hanem ténylegesen bele kell állni a duális képzésbe, azaz szakmai tanuló helyszínt kell biztosítani az utánunk jövő generációnak. Az egyetemi elméleti anyag megismerését heti ritmusban a Controll Zrt. csapatában való tényleges munkavégzés követi, így garantált az ifjú elmék folyamatos okosítása, mert amit megtanult a hét elején, azt már kipróbálhatja a hét második felében a Controll Zrt. valamelyik partnerénél, rutinos tanácsadóink mellett.

Az élen járó Debreceni Egyetem.

Az élen járó Debreceni Egyetem példáját érdemes követni. A Controll Zrt. munkatársai között is többen vannak, akik Debrecenben szerezték meg műszaki diplomájukat, így különösen kedves volt számunkra, amikor kölcsönös megkeresés és tárgyalás eredményeként bekapcsolódhatunk a duális képzési programjukba. Az egyetem képes volt a régióban legjelentősebb gyártókat maga mellé állítani és bár a Controll Holding Tanácsadó Zrt. kakukktojás ebben a körben, hiszen mi budapesti székhellyel rendelkezünk, büszkék vagyunk arra, hogy ebben az erős csapatban mi is együtt dolgozhatunk. 

Fiatalok! Előttetek a pálya!

Azok a mérnök urak és hölgyek, akik ebben a duális képzésben résztvevő cégekkel és a kiváló egyetemi oktatókkal együttműködve fogják megszerezni diplomájukat, biztosak lehetnek abban, hogy a ma elérhető legfrissebb információkat és tudásmorzsákat oly módon söpörhetik egybe, hogy az valóban segíteni fogja elhelyezkedésüket és karrierjük építését.