Veszprémtől Békéscsabán át Debrecenig

Megkezdtük új és régi partnereink minőségirányítási rendszerének átdolgozását az új ISO 9001:2015 szabvány alapján

Megkezdtük új és régi partnereink minőségirányítási rendszerének átdolgozását az új ISO 9001:2015 szabvány alapján

Akik figyelemmel kísérik 28 éves cégtörténetünket, azoknak nem mondunk újat, ha azt állítjuk, hogy a közigazgatásban elkezdett szervezetfejlesztési munkánk – különösen annak az Önkormányzati törvényre épülő minőségirányítási rendszer kialakítása – ma már nemcsak a Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program részeként jelenik meg, hanem egyetemen oktatott alaptudásként fogalmazódik meg.

Sok-sok jegyzőt kellene néven neveznünk, akik az elmúlt évtizedekben kisebb vagy nagyobb mértékben tudásukkal hozzájárultak szakmai teamünk munkájához, mert be kell vallani: egyedül nem ment volna!

A ’90-es évek közepén Veszprém Város Önkormányzata, majd Nyíregyháza, Debrecen elindította azt a malomkereket, amelyet a 2000-es években az Államreform Operatív Programok teljesítettek ki és hozták el a CONTROLL Holding Zrt. számára azt a közel 900 önkormányzati partnert, akik referencialistánkban szervezetfejlesztés címszó alatt megtalálhatóak.

Nem volt példa nélküli a mi tanácsadói életünkben sem az, hogy egyszerre 50-60 önkormányzat fogott össze és kérte tanácsadói támogatásunkat az ügyiratkezeléstől a polgármesteri hivatal szervezetének átalakításán át az intézményi rendszer korszerűsítéséig. Ezért is érezzük fontos feladatunknak, ha egy önkormányzat 2016-2017-ben megkeres minket és rendszerátdolgozást kér az ISO 9001:2015 szabvány alapján.

Köszönjük önkormányzatainknak a változatlan bizalmat, köszönjük, hogy a mögöttünk hagyott évtizedekben is fenntartották, szervezetük működéséhez használták az irányítási rendszert!

Ma már a közigazgatás szolgáltatási tevékenységeit is egyre inkább piaci környezet veszi körül, különösen az ügyfélközpontúság és határidő-tartás tekintetében. Tanácsadóinkkal régiónként szerveztük meg az új szabvány szerinti rendszerátdolgozási folyamatok konzultálását, mellyel ebben az évben, de legkésőbb 2018. I. negyedévében végezni fogunk.

 

Ne felejtsük el azt is megjegyezni, hogy a Kormány által elfogadott Magyary Zoltán Közigazgatás-fejlesztési Program nemcsak az irányítási rendszerek követelményeit fogalmazza meg, hanem hozzárendeli a szintén évtizedes múltra visszatekintő Közös Értékelési Keretrendszer (CAF) alkalmazásának kötelezettségét is, melyben a referencialistánkban szereplő cégeket tekintve 15-16 éves kutatott adatbázissal rendelkezünk.